Slagerij Dol

Slagerij Dol

Over Slagerij Dol

Wij zijn kwaliteitsslagerij Dol, ambachtelijk en gerund door vrouwen. Met oog voor detail en passie voor worstmaken. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan vlees en vleeswaren, maar wij verzorgen ook jouw barbecue en overige catering. Met zorg en toewijding zorgen wij dat onze producten van de beste kwaliteit zijn.

In onze slagerij vind je een keur aan lekkernijen die jouw verblijf in ons dorp een stuk gemakkelijker maken. In de eetwinkel kun je kiezen uit onze goedgevulde toonbank. Met een breed assortiment maaltijden, snacks, en nog veel meer om lekker warm of koud mee te nemen. Uiteraard ben je bij ons op het juiste adres voor uw rund-, varkensvlees & kip.

Ook voor de barbecue ben je bij ons aan het juiste adres, de verschillende vleessoorten en de perfect op elkaar afgestemde marinades zijn een lust voor het oog. De smaak, die mag je zelf ondergaan. Wij hebben verschillende barbecues om te huren. Ook een compleet verzorgde barbecue inclusief salades, sauzen en stokbrood behoord tot de opties.


"Kwaliteit en u als klant staan bij ons altijd voorop!" - Iris

Afbeelding

Worstmakerij

Wij beschikken over een eigen worstmakerij!
Onze producten zijn altijd vers en zijn gemaakt met de beste ingrediënten. Wij besteden veel zorg aan smaak en uiterlijk en hebben niet voor niets diverse prijzen gewonnen. Wij kunnen met trots zeggen dat onze Friese droge worst, de grillworst, gebraden gehakt  en friese rauwe ham met GOUD zijn bekroond. Hierdoor kregen deze producten het certificaat 'Gewaardeerde kwaliteit'.

Cadeaubon

Voor een verjaardag, een bedankje of een andere feestelijke gelegenheid kunt u denken aan een cadeaubon van de slager. De ontvanger kan dan bij ons naar eigen smaak een stukje vlees uitzoeken. Wij hebben cadeaubonnen voor ieder gewenst bedrag.

Cadeauservice

Wij kunnen de cadeaubon fraai voor u verpakken met producten naar keuze. Graag even van tevoren aangeven of bellen.

Afbeelding ​​​​​​​

"Ons vlees uw succes op tafel" - Iris

Slagerij Dol is kampioen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

De perfecte smaak, de juiste structuur en de beste afwerking, dit zijn de kenmerken van de Langweerder Livar droge worst van Slagerij Dol uit Langweer waamee zij het kampioenschap in de categorie Droge worst heeft gewonnen.
De vakjury van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten heeft alle producten 7 februari 2024 gekeurd op meerdere aspecten en heeft alleen de beste specialiteiten deze hoogste bekroning gegeven.

Om de slagers streekproducten meer aandacht te geven heeft de slagersorganisatie VWAS een nieuwe unieke vakwedstrijd georganiseerd, alleen voor de huisgemaakte streekproducten. Slagers kunnen hierbij de beste producten uit hun regio inleveren. Een ervaren jury keurt ieder product door te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven. Tijdens de prijsuitreiking heeft Felix Wilbrink, culinair journalist, de kampioenen van verschillende categorieën bekend gemaakt en hun kampioensbeker overhandigd.

“Onze Langweerder Livar droge worst is een echte specialiteit. Wij maken dit product al jaren en is altijd populair geweest bij de kenners”, vertelt slager Iris van Slagerij Dol. “Wij zijn trots op de bekroning, al waren wij zelf natuurlijk al overtuigd van ons product.” Slager Iris nodigt iedereen uit in de slagerij om de droge worst te komen proeven!


​​​​​​​

Worstmaker van het jaar 2022 - regiokampioen

Kwaliteitsslagerij Dol uitgeroepen tot ‘Worstmaker van het jaar’ regio Friesland, Groningen en Drenthe!

Kwaliteitsslagerij Dol uit Langweer is 24 januari 2022 uitgeroepen tot beste Worstmaker van het jaar in de regio Friesland, Groningen en Drenthe. De worstmakerijproducten behoren tot de beste uit de regio, waardoor zij het hele jaar rond met trots de titel ‘Beste Worstmaker van het jaar 2022’ bij zich mogen dragen!

De titel wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. De stichting heeft in samenwerking met Uw Slager de keuringen georganiseerd, waar bij meer dan 150 deelnemende slagerijen in het voor- en najaar een groot aantal producten zijn afgehaald en gekeurd.

Hier zijn uiteindelijk 20 genomineerden uit voortgekomen, waaronder Slagerij Dol. Na de twee keuringsrondes zijn er tijdens de allesbeslissende finale ronde afgelopen maand nog eens een aantal producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?’.

Na het keuren van de laatste producten is Kwaliteitsslagerij Dol uitgeroepen tot ‘Worstmaker van het jaar’ van heel Friesland, Groningen en Drenthe. Het gehele team van Dol is enorm trots op hun titel en het grote aantal producten die ze zelf maken.

Over de productkeuringen: het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische- en smaakaspecten. Doordat Slagerij Dol constant bezig is met het maken van lekkere, ambachtelijke producten, is deze titel een bekroning op hun werk.

Kwaliteitsslagerij Dol werd ook in 2019 uitgeroepen tot Regiokampioen Worstmakerij.

Persberichten

Slagerij Langweer dik in de prijzen 

Het landelijke worstmakersgilde heeft Ambachtelijke Slager Dol uit Langweer diverse gouden prijzen uitgereikt. De Groninger Droge Worst met kruidnagel kreeg net als de traditionele grillworst als rapportcijfer een 10. In de omgeving van Joure is Dol de enige overgebleven ambachtelijke slager. Lees meer..


Samen de schouders eronder

“Samen de schouders eronder”, is het motto waarmee Anita en dochter Iris Dol in januari 2016 de deuren van hun kwaliteitsslagerij aan de Buorren in Langweer weer openden. Drie weken na het vrij plotselinge overlijden van de dorpsslager Meindert Dol, stonden moeder en dochter er weer en zetten de winkel in zijn nagedachtenis voort. Lees meer..