Slagerij Dol

Slagerij Dol

Vers vlees

In ons assortiment hebben wij alleen het beste vlees. Met zorg en toewijding zorgen wij dat het vlees van de beste kwaliteit is. Wij zijn begaand met de dieren die worden geslacht voor onze slagerij. Een dier met een goed leven, dat proef je terug op je bord. Daarom weten wij altijd waar het vlees wat bij ons in de slagerij verwerkt wordt vandaan komt; zoals het rundvlees uit Ierland en ons lamsvlees uit Nieuw Zeeland.

Afbeelding

Kwaliteits Vers vlees

In ons assortiment hebben wij alleen het beste vlees. Met zorg en toewijding zorgen wij dat het vlees van de beste kwaliteit is. Van al ons vlees weten wij de herkomst. Zo halen wij bijvoorbeeld ons rundvlees uit Ierland en ons lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Deze worden uitgesneden in eigen slachterij en we verwerken ze tot ambachtelijke producten die bij ons in de winkel te vinden zijn.

Het Limburgs kloostervarken heeft de smaak van vroeger. Met een Beter Leven Keurmerk van 3 sterren. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Al onze kipproducten zijn afkomstig uit Nederland. Tevens hebben wij ook boerderij kip te koop met een Beter Leven keurmerk van 1 ster.  Lees meer..

"Met precisie en creativiteit maken wij heerlijke vleesspecials!" - Iris

Natuurkoe

De natuurkoe is beweiden het Natura 2000 gebied de Drentsche Aa.
Dit gebied is inmiddels een gevarieerd kruidenrijk landschap geworden door de kudde die hier graast. De runderen vinden hier rust, voldoende beweging en zeer gevarieerd voedsel.

Zodra de stierkalveren geslachsrijp zijn, verblijven ze met leeftijdsgenoten in grote groepsverblijven op stro. De runderen worden afgemest op hetzelfde erf, zo wordt het transport tot een minimum beperkt. Dit komt het dierenwelzijn ten goede.

En dit proeft u terug in ons rundvlees van de natuurkoe!

Iers rundvlees

Wij halen runderen uit Ierland. Deze worden uitgesneden in eigen slachterij en we verwerken ze tot de ambachtelijke producten die bij ons in de winkel te vinden zijn. Doordat wij weten waar ons vlees vandaan komt, kunnen wij constante kwaliteit garanderen en weten we wat voor vlees we in de kuip hebben. Dit geeft voor u een stukje zekerheid en vertrouwen.

Toppers

Biefstuk
Stoofvlees
​​​​​​​Gekruid rundergehakt

Afbeelding

Livar Varkensvlees

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit.  Daarnaast een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

Smaak

Het Livarvlees onderscheidt zich ook qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een bijzonder product. 

Dierwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. 

Daarom kunnen alle Livarvarkens rondscharrelen in een uitloop naar buiten. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

Afbeelding ​​​​​​​

Kleinschalig

Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. Onze varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. De varkens worden versneden in onze eigen slagerij waar de dieren van kop tot staart door vakmensen worden verwerkt tot vlees en vleeswaren.

Lees meer op www.livar.nl

"Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!" - Iris Dol

Afbeelding

Kip

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. Voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!


Kip van Slagerij Dol betekent

Droog geslacht, dus optimale smaak en kwaliteit. 
Dagelijks geslacht en verdeeld in specialiteiten en/of gegrild/gebraden voor jou.
Loslopende kippen.
Geniet en trakteer u zelf op smaak en kwaliteit. 

Wij hebben ook Boerderijkip in ons assortiment! www.boerderij-kip.nl

Wild & gevogelte

Wild en gevogelte is een heerlijke variatie op het standaard rund- en varkensvlees. Deze producten hebben een geheel eigen karakter wat uw maaltijd al snel een extraatje geeft. Op bestelling leveren wij een compleet assortiment van wild en gevogelte. Minimaal 1 week van tevoren bestellen om teleurstellingen te voorkomen.

Wat dacht u van

Hazenrug
Eendenborstfilet
Parelhoenfilet
Tam konijn
Konijnenbout
Kalkoendijen

Afbeelding