Slagerij Dol

Slagerij Dol

Samen de schouders eronder

“Samen de schouders eronder”, is het motto waarmee Anita en dochter Iris Dol in januari de deuren van hun kwaliteitsslagerij aan de Buorren in Langweer weer openden. Drie weken na het vrij plotselinge overlijden van de dorpsslager Meindert Dol, stonden moeder en dochter er weer en zetten de winkel in zijn nagedachtenis voort.

Meindert, ‘de worstenkoning’ van Langweer, overleed op 30 december 2015 na een kort en hevig ziekbed van 6 weken. Op 18 november kreeg het gezin te horen dat Meindert nierkanker had, met uitzaaiingen op verschillende plekken.

Na een ongelooflijk hectische en zware periode, waarin moeder en dochter amper kans kregen om over de toekomst van de slagerij na te denken, viel kort na het overlijden van Meindert het besluit om de winkel weer te openen. “Samen de schouders eronder”, zegt Anita, die de winkel ruim 20 jaar runde met haar man. “Er zit toekomst in deze slagerij, dat is wat papa ook zei”, vult Iris aan.
Iris’ partner Douwe Rauke is als versterking aan het familieteam toegevoegd. Het vak is hem niet vreemd, hij groeide ook op als slagerszoon en zijn broer volgt de slagersopleiding. Hij staat de familie Dol met raad en daad bij.

“Wij voelen ons enorm gesteund door alle dorpsbewoners én de toeristen, waarvan velen vaste klant bij ons zijn. Mede daardoor hebben wij de kracht om door te gaan”, zegt Anita. “Het is onvoorstelbaar hoeveel bloemen, kaarten, kaarsjes, bezoekjes, telefoontjes en berichten we hebben gekregen. Dat doet ons erg goed.”

Iris werkt sinds 2007 bij haar ouders in de slagerij en samen met haar moeder en vriend ziet ze toekomst voor het bedrijf zonnig in. “Ik ga me er volop voor inzetten om onze befaamde grillworsten weer op smaak te krijgen zoals mijn vader ze maakte”, geeft Iris daadkrachtig aan.

“Zij heeft dezelfde passie als haar vader”, zegt Anita met trots. “We hebben jarenlang het goede voorbeeld gehad en zetten dat samen voort. We hebben hetzelfde complete aanbod aan vlees en kijken uit naar de zomerperiode met onder meer de barbecues, waarvoor wij ook ruimschoots allerlei soorten vlees hebben.”

Kwaliteitsslagerij Dol is vanaf 2 mei zes dagen per week geopend.
Op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur.

Afbeelding